След парламентарния контрол в понеделник депутатите ще изслушат министъра на вътрешните

...
След парламентарния контрол в понеделник депутатите ще изслушат министъра на вътрешните
Коментари Харесай

Шефовете на ЦИК, ДАНС и МВР спешно в НС

След парламентарния надзор в понеделник депутатите ще изслушат министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по отношение на обезпечаването на машинния избор за локалните избори. Темата ще влезе в дневния ред след парламентарния надзор, заяви шефът на Народно събрание Росен Желязков. 

До чуването се стигна по предложение на " Възраждане ", което е било утвърдено на председателския съвет на парламентарните групи.

Българска социалистическа партия пък пробваха да вкарат в днешния работен ден на депутатите основаването на временна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към сигурността на машинното гласоподаване.

От името на парламентарната група Борислав Гуцанов стимулира настояването им, тъй като тя щяла да покаже, че на последните избори е имало операции, както и да бъдат извършени почтено и честно тези през октомври. " Ако в действителност изборите са манипулирани, фалшифицирани по този начин, както излизат не един, не два записа в интернет пространството, то това е директно обвързвано с националната сигурност на страната ", съобщи той.

ГЕРБ ще поддържа краткотрайна комисия за определяне на всички обстоятелства и условия към машинното гласоподаване, съобщи шефката на групата им Десислава Атанасова.

Създаването на комисията бе подкрепено, а точката остана за на следващия ден. " За "  включването на тази точка в дневния ред гласоподаваха 169 народни представители, седем бяха " срещу " и 20 се въздържаха.

Не получи задоволително гласове настояването на " Възраждане " за чуването на министър-председателя акад. Николай Денков и министъра на защитата проф. Тодор Тагарев - за положението на техническото и материално-битовото положение на армията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР